KORDA IQ Extra Soft Fluorocarbon Hooklink 15lb 0.40mm

€13,99
Beschikbaarheid: Op voorraad

Steve Renyard krijgt eigenlijk het krediet voor deze toevoeging aan onze range van lijnen. Steve vist namelijk nog steeds graag met fluorcarbon als onderlijnmateriaal, maar ook als leader. Op zijn thuiswateren viste hij letterlijk de andere vissers naar huis, dit puur op rigtechnische aanpassingen. Toen hij echter voor Team Korda begon te vissen kreeg hij natuurlijk onze IQ onder ogen. Zijn reactie was echter: “ redelijk stijf voor het doel dat mij voor ogen staat”.

IQ is natuurlijk bedoeld om stijf te zijn. Daarom zijn wij ook van mening dat het meer vangt dan normale monofilament lijn, maar we staan altijd open voor nieuwe ideeën en luisterden dan ook naar Steve zijn verhaal.

Steve vertelt: “ de belangrijkste reden waarom ik fluorcarbon gebruik is omdat het onzichtbaar is. Ik ben mij zo bewust van het feit dat de vis mijn rig visueel kan waarnemen, vandaar dat ik besloten heb om standaard de IQ van 25lb te gebruiken als anti-tangle leader. Hiervan gebruik ik 1.20 m samen met een Square Pear of Tournament swivel lood aan een leadclip.

Het gebruik van fluorcarbon helpt daarbij uitstekend om het in de war raken van de onderlijn tijdens het gooien tegen te gaan. Eenmaal in het water is deze rig vrijwel onzichtbaar, en dit is tevens het grootste voordeel wat je kunt bewerkstelligen in jouw manier van aasaanbieding. Op dit moment vis ik op een uiterst moeilijk ciruitwater met ongekend succes. Door gebruik te maken van IQ als leader en als onderlijnmateriaal hebben de vissen niet eerder iets in de gaten dan dat de haak ook daadwerkelijk in hun onderlip zit.

Ik prefereer zachter materiaal, vanwege de manier waarop het op de bodem komt te liggen. In contrast over hoe anderen erover denken, wil ik dat er wat speling is tijdens het opnemen van het aas. Als de onderlijn al stijf is, kan het zijn dat de ruimte te kort is om het aas goed op te nemen. Ik vis veel over een bed van boilies en heb meerdere karpers kunnen observeren tijdens het azen. Vooral de grote vissen hebben een eigen manier van azen ontwikkeld. Kop helemaal naar beneden, boilie opnemen, zich oprichten en dan pas wegzwemmen. Het gebruik van een langere onderlijn van ongeveer 30 cm geeft het haak-aas de mogelijkheid om beter te worden opgenomen. Het werkt uitstekend op de wateren waar ik vis en is dan ook mijn favoriete rig. Ik noem hem de 'simple complicated rig` vanwege de manier waarop ik deze montage gebruik.

Steve gebruikt vaak stringers, omdat hij van mening is dat stringers ervoor zorgen dat de onderlijn, op de bodem, meer in een bocht ligt. Dit komt door het grotere gewicht dat op de fluorcarbon onderlijn drukt. Verder creëert de stringer een grotere hoop aas, dat er voor zorgt dat de karper eerder aangelokt wordt. De boilies blijven op de plek liggen totdat ze daadwerkelijk opgenomen worden. Gebruik je echter PVA zakjes met pellets of grondvoer dan kan deze veel makkelijker verplaatst worden door de azende karpers. Mocht je dit niet geloven, dan kijk maar eens op één van onze onderwater video´s.

Een stringer of PVA zak met boilies zorgt ervoor dat het fluorcarbon meer als een veer dan als een rechte lijn op de bodem komt te liggen. Vis je echter zonder stringer/PVA zak, dan is een fluorcarbon lijn die soepeler is, zoals de IQ Xtra Soft, een veel betere uitkomst.

Danny voegt hier aan toe: “ een ander groot voordeel van het soepelere fluorcarbon ten opzichte van de stijve versie, is dat het aas zich veel natuurlijker gedraagt onder water. Dit komt zeker tot zijn recht als je met de lichtere breeksterktes vist zoals 10lb en 12lb. Combineer een van beide met een size 10 Wide Gape of een Long Shank met een kleine korrel mais of een stukje boilie en je hebt een haakaas dat zich net zo gedraagt als de rest van het aangeboden voer. Deze lijn is vanwege zijn dunnere diameter, tevens erg geschikt voor het vissen van Zig-rigs. Het is onzichtbaar en toch goed te gebruiken bij kleinere haakmaten.”

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen