KORDA Micro Rig Swivel - 20 pcs

€4,99
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bij Korda streven we er altijd naar om producten die op de markt kwamen te verbeteren als deze niet aan onze kwaliteitsvoorwaarden voldeden. Het gaat ons er niet om zo maar wat te verkopen omdat anderen het ook doen. In eerste instantie hadden wij dan ook helemaal niet de intentie om een micro wartel te verkopen. Dit stopte, omdat wij ineens begrepen dat ook bij dit product verbetering mogelijk is, namelijk de coating. Onze Micro rig Swivel heeft een niet reflecterende coating en dat maakt een ENORM verschil.

Toen wij bezig waren met het filmen van deel 6 van onze Underwater series, zagen wij karpers die schrokken als zij het aas wouden opnemen. Het kon zeker niet van de haak komen, omdat deze bedekt was met een kustmatige bloedworm die worden verkocht door Pure Fishing. De onderlijn die gebruikt werd was 15lb fluorcarbon, daar kon het ook niet aan liggen. Nee, het was de glans van de micro wartel die hier voor zorgde. WAT EEN ONDEKKING!

De Micro rig Swivel is perfect voor het gebruik van de Claw Rig en de zeer bekende D Rig. Ze bieden een veel betere inhaking dan de bekend ringen. Deze ringen zorgen ervoor dat de haak niet volledig kan draaien, waardoor de effectiviteit van je rig behoorlijk beperkt wordt.

Bedenk nu eens hoe het aas en de haak tijdens het opzuigen in de bek van de karper komt te liggen. Vervolgens strekt de vis de onderlijn, waardoor de haakpunt in de bek begint te penetreren. Juist in deze fase is het van uitermate groot belang dat de haak kan draaien. Een D rig met een ring zal dit echter tegenhouden. De haak wordt hierdoor te veel belemmert tijden het draaien, met alle gevolgen van dien.

Daarom knopen wij een kleine hair aan het uiteinde van de wartel. Het haakaas wordt dan zover over de wartel getrokken dat de onderkant van de wartel nog net met het oog te zien is. Deze kan nu ongehinderd glijden over de D rig of natuurlijk de steel van de haak. Een zeer ingenieuze aanbieding.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen